hero image

Hoe kan ik verzuim voorkomen?

Maak gezond gedrag onderdeel van uw bedrijfscultuur. Zit de werknemer op de juiste plek? Heeft hij voldoende uitdaging? Is zijn werk-privé balans in goede verhouding?

Verzuim voorkomen

De Arbeids- en organisatiedeskundige zoekt naar een passende oplossing

Verzuim volledig voorkomen is onmogelijk. Maar er zijn diverse mogelijkheden om werknemers meer bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid. U kunt gezond gedrag onderdeel maken van uw bedrijfscultuur. Ook op werkbeleving heeft u invloed. Zit de werknemer op de juiste plek? Is er voldoende uitdaging? Is de werk-privé balans in goede verhouding? Blijf in gesprek met uw werknemer en grijp tijdig in bij vermoedens van uitval.

De meeste bedrijven hebben wel een afdeling of een team dat gedurende een periode minder goed draait. Het gevolg is dan vaak vermindering van productiviteit, toename van klachten over de wijze van samenwerking en uiteindelijk een hoog ziekteverzuim. De arbeids- & organisatiedeskundige (A&O) kan u hierbij van dienst zijn. Deze deskundige bespreekt uw probleem of vraagstuk met u. U zoekt samen naar een oplossing.

Evidens adviseert:

Als arbodienstverlener werken wij samen met een ervaren gecertificeerde arbeids- en organisatiedeskundige. Samen met de arbeids- en organisatiedeskundige wordt het juiste middel ingezet bij uw probleem of vraagstuk en wordt de voortgang gemeten. Zo gaan we samen met u op zoek naar een passende oplossing. Lees meer over de Arbeids- en organisatiedeskundige.