hero image

Op welke wijze word ik geadviseerd bij verzuim?

Uw casemanager biedt hulp

De casemanager van Evidens neemt in de eerste week van het verzuim van uw werknemer contact met u op. Afhankelijk van de situatie bepalen wij met u de verdere vervolgstappen wat betreft de arbodienstverlening. Ook coachen wij leidinggevenden hoe ze om moeten gaan met een zieke werknemer. Wettelijk is het verplicht om uw werknemer uiterlijk in de zesde week op te roepen voor een bezoek aan de bedrijfsarts. In sommige gevallen is het verstandiger eerder een bedrijfsarts in te schakelen. De casemanager helpt u bij de keuze om het juiste moment te bepalen waarop u een bedrijfsarts inschakelt. De bedrijfsarts geeft inzicht in de beperkingen en mogelijkheden van uw zieke werknemer.

Een casemanager is een waardevolle partner voor uw organisatie. Hij/zij kent alle wettelijke regels en mogelijkheden op het gebied van verzuim en helpt u het verzuim te verkorten door te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Daarnaast weet de casemanager het verzuimdossier vanuit het wettelijk kader op te bouwen en is hij/zij voor u een sparringpartner.

Heeft u al een vaste casemanager?

Evidens adviseert:

Als arbodienstverlener bieden wij een vaste casemanager per werkgever. De casemanager is een sparringpartner voor de werkgever om verzuim te voorkomen of terug te dringen en zorgt ervoor dat het verzuimdossier voldoet aan de wettelijke regels. Bovendien zorgt de casemanager voor een tijdige inzet van de juiste expertise en dat alle betrokkenen goed met elkaar samenwerken. Ook coacht de casemanager de leidinggevenden hoe om te gaan met verzuimende werknemers. Heeft u interesse in samenwerking met een casemanager? Kies voor abonnement ‘Adviseert’. U kunt de casemanager ook op uurbasis inhuren. Lees meer over de casemanager.