Losse modules | specialisten

HR-adviseur

Een HR-adviseur richt zich op het personeels- en het organisatiebeleid van een organisatie. HR Adviseurs richten zich op de motor van uw bedrijf: het personeel (de juiste persoon op de juiste plaats en zoveel mogelijk capaciteiten benutten). Hoeveel vermogen haalt u uit uw ‘motor’?

Waarom kiezen voor een HR-adviseur?
Wellicht doet u uw personeelszaken zelf of laat u dit één van uw medewerkers ‘erbij’ doen. U pakt als werkgever veel vragen zelf op, maar er zijn altijd (juridische-, adhoc) vragen waar u geen antwoord op weet. Wat moet u precies vastleggen om duidelijkheid te creëren richting uw medewerkers om problemen te voorkomen? Of is er sprake van een conflict in de vorm van onenigheid, disfunctioneren of wangedrag? Welke stappen kunt u dan het beste nemen?

Schakel een praktisch ingestelde sparringpartner in die u eventueel ook wat zaken uit handen neemt: Een HR-adviseur.

  • Creëert duidelijkheid en efficiëntie
  • Vastleggen en bijsturen van werkprocessen, opstellen van kwaliteitshandboeken, arbeidscontracten en personeelsadministratie
  • Hulp bij juridsche vraagstukken en/of rapportage
Heeft u HR vraagstukken?

Evidens biedt HR op maat

De HR Adviseur houdt zich volledig bezig met de HR-vraagstukken. Evidens merkt dat deze vragen uit de arbodienstverlening naar voren komen bij een verzuimvraagstuk. Wij streven niet alleen naar een uitstekende arbodienstverlening, maar willen vooral het verzuim verminderen. Hier zijn aanvullende maatregelen voor nodig. Door samen te werken met een HR Adviseur maken wij het verschil.